Αγορα αλογου - Ποια πρέπει να είναι η ηλικία του;

αγορα αλογου

Αγορα αλογου - Ποια πρέπει να είναι η ηλικία του;


Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που καθιστούν προτιμητέο ένα σχετικά μεγάλο, σε ηλικία, άλογο. Σίγουρα, ένα νεαρό άλογο θα σας φαίνεται καλή ιδέα όπως και η προοπτική να δεθείτε μαζί του αν το εκπαιδεύσετε ή αν τα παιδιά σας μεγαλώσουν μαζί του. Παρολαυτά, ακόμα και ένα άλογο 18 - 20 ετών μπορεί να έχει μπροστά του τουλάχιστο πέντε χρόνια ή παραπάνω, με την κατάλληλη φροντίδα (τα πόνυ, ακόμα περισσότερα χρόνια). 

Τα πέντε χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και τα ενδιαφέροντά σας ενδεχομένως να αλλάξουν μέσα σ’ αυτό. To άλογο που προμηθευτήκατε επειδή θέλατε να κάνετε ιππασία στη φύση ενδεχομένως να μην σας είναι πλέον κατάλληλο γιατί τώρα θέλετε να ασχοληθείτε μ’ αυτήν ως άθλημα! Ή ίσως η ζωή σας να έχει άλλάξει αρκετά και να μην πηγαίνετε για ιππασία τόσο συχνά. Προμηθευτείτε ένα άλογο που μπορείτε να απολαύσετε τώρα, ακόμα και αν είναι μεγαλύτερο σε ηλικία. 

Τα νεαρά άλογα είναι συνήθως λιγότερο σταθερά, με λιγότερη εκπαίδευση και εμπειρία. Οι αντιδράσεις τους δεν είναι τόσο προβλέψιμες όσο των μεγαλύτερων. Χρειάζονται αναβάτες που μπορούν να προβλέψουν τα τυχόν προβλήματά τους, πριν αυτά εμφανιστούν! Οι αρχάριοι αναβάτες σπάνια έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις που απαιτούνται για να διαχειριστούν με ασφάλεια ένα νέο άλογο

Τα γηραιότερα άλογα ίσως έχουν κάποια θέματα υγείας ή φυσικής κατάστασης και απαιτούν επιπλέον φροντίδα. Εφόσον όμως μπορείτε να το φροντίζετε, από πλευράς κόστους αλλά και διάθεσης χρόνου, θα διαπιστώσετε πως ο χρόνος αυτός που θα αφιερώσετε αξίζει τον κόπο σας.

Τι πρέπει να κοιτάξετε πριν προχωρήσετε στην  αγορα αλογου:
http://alogo4you.blogspot.gr/2015/01/blog-post_15.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αλογο © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair