Διατροφη αλογου - Μερικές συμβουλές

Διατροφη αλογου

Διατροφη αλογου - Μερικές συμβουλές


Η ιδανική διατροφη αλογου είναι ένα μείγμα χόρτων και σιτηρών και φυσικά νερό. Για να κρατήσετε το άλογο υγιές, χρειάζεται να υπάρχει ισσοροπία μεταξύ της δραστηριότητας του αλόγου και της ανάγκης του σε τροφή. Παρακάτω θα διαβάσετε συμβουλές σχετικά με τη σίτιση του αλόγου. 

Καταρχήν, θα του παρέχετε καθαρό και φρέσκο νερό ανά πάσα στιγμή. Ένα κανονικό σε κιλά άλογο θα πιεί περίπου 45 λίτρα νερού τη μέρα. Όμως μετά την άσκηση καλό θα ήταν να πιεί περιορισμένες ποσότητες. 

Ζυγίστε το άλογό σας για να ξέρετε πόσο περίπου πρέπει να φάει. Η ποσότητα που αρμόζει στα κιλά του είναι μεταξύ 1,5 - 2,5 τοις εκατό σε φυτικές τροφές, για παράδειγμα κατά τη βοσκή και το πολύ 1 τοις εκατό του βάρους του σε επεξεργασμένα δημητριακά. Τα πολύ δραστήρια άλογα, θα χρειαστούν περισσότερη τροφη. Ζυγίστε την τροφή την πρώτη φορά που θα το ταΐσετε για να ξέρετε την ποσότητα που χρειάζεται και τις επόμενες φορές θα το κάνετε με κάποιο δοσομετρητή. 

Δώστε στο άλογό σας τροφές με ψηλό κοτσάνι, καθώς θα το βοηθήσει στην πέψη. Αν δίνετε σιτάρι στο άλογό σας προτιμήστε μικρά και συχνά γεύματα. Θα το βοηθήσει επίσης να έχει αποτελεσματικότερη πέψη. 

Προτιμότερο είναι να ταΐζετε το άλογό σας κατά τη διάρκεια των ήρεμων ωρών της μέρας, τις ώρες δηλαδή που δεν έχει φασαρία, για να μη φάει πολύ γρήγορα και με άγχος. 

Τέλος, είναι σημαντικό να έχετε πρόγραμμα όταν το ταΐζετε. Κάθε μέρα τις ίδιες ώρες το άλογό σας θα πρέπει να ταϊστεί για να μην έχει πεπτικά προβλήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αλογο © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair