Τα άλογα επηρεάζουν το χαρακτήρα των παιδιών!

αλογο και παιδι

Τα άλογα επηρεάζουν το χαρακτήρα των παιδιών!


Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα ζώα επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία, αλλά και το χαρακτήρα του ανθρώπου. Πόσω μάλλον όταν η ενασχόληση μαζί τους ξεκινάει από μικρή ηλικία, όπου ο χαρακτήρας τους ακόμα διαμορφώνεται...

Πως τα άλογα επηρεάζουν το χαρακτήρα των παιδιών:

1. Το παιδί μαθαίνει πώς να είναι υπεύθυνο: Όταν το παιδί είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα ενός αλόγου μαθαίνει πολύ γρήγορα να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Στην αρχή τα παιδιά ενδιαφέρονται να ιππεύσουν το άλογο και να παίξουν μαζί του, αμελώντας την υπόλοιπή του φροντίδα. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να έχουν την επίβλεψη ενός μεγαλύτερου μέχρι να μάθουν πώς να ταΐζουν το άλογο, να το καθαρίζουν, να το περιποιούνται. Αναλαμβάνοντας ένα παιδί όλα τα παραπάνω με τον καιρό προκύπτει βαθύτερη αγάπη. Αντιλαμβάνεται ότι το άλογο χρειάζεται τη φροντίδα του για να μπορέσει στη συνέχεια να του προσφέρει τη διασκέδαση που επιθυμεί. 

2. Το παιδί μαθαίνει να εμπιστεύεται: Τα άλογα δεν μπορούν να “λειτουργήσουν” καλά αν δεν εμπιστεύονται τον αναβάτη τους. Το ίδιο συμβαίνει και από τη μεριά του αναβάτη. Αν το παιδί δεν εμπιστευτεί το άλογό του, τότε κι εκείνο κατα πάσα πιθανότητα δεν θα του έχει εμπιστοσύνη και δεν θα το υπακούει. 

3. Μαθαίνει να έχει ανοιχτό μυαλό: Όταν ασχολείται κανείς με τα άλογα, διαπιστώνει πως δεν αντιδρούν όλα με τον ίδιο τρόπο. Συνεπώς συνεχώς μαθαίνει και κάτι καινούριο από το άλογό του. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά, μαθαίνουν συνεχώς από το άλογο τους και μαθαίνουν να σκέφτονται έτσι και σε άλλους τομείς της ζωής τους. 

4. Αποκτά αυτοπεποίθηση: Τα άλογα μοιάζουν μεγάλα και πολλές φορές τρομακτικά στα παιδικά μάτια. Όταν όμως δει το παιδί ότι μπορεί να χειριστεί ένα τόσο μεγάλο ζώο, θα αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Αυτό του επιτρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη σε πολλούς τομείς της ζωής του, όπως είναι οι διαπροσωπικές του σχέσεις ή η αποδοσή του στο σχολείο. 

5. Μαθαίνει να είναι υπομονετικό: Τα άλογα δεν θα κάνουν αμέσως ότι τους πει ο αναβάτης τους. Μερικές φορές χρειάζονται λίγο χρόνο μέχρι να κάνουν αυτό που τους ζητήθηκε σωστά. Έτσι αν το παιδί σας έχει να χειριστεί άλογο που δεν ενδίδει στις επιθυμίες του παιδιού σας αμέσως, μαθαίνει να έχει υπομονή. 

6. Μαθαίνει αυτοπειθαρχία: Τα άλογα δεν είναι εύκολα στη φροντίδα τους. Πολλά παιδιά δεν έχουν τόση αφοσίωση και αποφασίζουν να τα παρατήσουν μόλις δυσκολέψουν λίγο τα πράγματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχει η ευθύνη ενός ζώου και δεν μπορεί να το βαρεθεί και να το παρατήσει όπως ένα παιχνίδι. 

7. Γίνεται ευαίσθητο: Το άλογο αν δεν έχει το σωστό χειρισμό από τον αναβάτη του, θα ενοχληθεί και θα αντιδράσει. Έχοντας το παιδί υπό την προστασία του ένα άλογο μαθαίνει πως δεν είναι αφεντικό που δίνει εντολές και απλώς το άλογο τις εκτελεί. Ο αναβάτης θα πρέπει να μιλάει στο άλογο με ήρεμο και καθησυχαστικό τόνο κατανοώντας τη συμπεριφορά του. 

8. Μαθαίνει να σέβεται: Τα άλογα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα αν δεν αντιμετωπιστούν με το σωστό τρόπο. Η ενασχόληση του παδιού με τα άλογα θα το κάνει να καταλάβει πολύ σύντομα ότι δεν μπορούν να φερθούν στο άλογο με ασέβεια και να μην έχουν συνέπειες. Αυτό έχει ως συνέπεια για ένα παιδί να σέβεται και τα υπόλοιπα ζώα, αλλά και τους συνανθρώπους του. 

9. Διασκεδάζει: Ο σημαντικότερος κανόνας είναι να διασκεδάζει και να περνάει όμορφα! Αν το παιδί δεν περνάει καλά με το άλογό του, τότε θα νοιάζεται λιγότερο έως και καθόλου για αυτό και τη φροντίδα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αλογο © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair