,

Δεν πρέπει να ξυρίζονται τα μουστάκια των αλόγων

μουστακι αλογου

Δεν πρέπει να ξυρίζονται τα μουστάκια των αλόγων


Πολλοί ξυρίζουν τα μουστάκια που έχουν τα άλογα στην μουσούδα τους , είτε επειδή δεν τους αρέσουν , είτε επειδή θα πάνε σε αγώνες και το άλογο "πρέπει να δείχνει όμορφο". Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτά τα μουστάκια είναι αισθητήρια όργανα , και υπάρχουν στο 1/2 σημεία που το άλογο δεν έχει ορατότητα. Το βοηθάνε στο να καταλαβαίνει πόσο κοντά είναι κάτι , πόσο βαθύ είναι το νερό , σε ποιο σημείο ακριβώς είναι το γρασίδι ή το σανό κτλ. 

Όσο σημαντικά είναι τα μουστάκια για το άλογο , τόσο σημαντικές είναι και οι βλεφαρίδες και οι τρίχες που έχει γύρω από τα μάτια . Ούτε αυτές πρέπει να κόβονται . Εάν έρθει το άλογο κοντά σε κάτι που μπορεί να το τραυματίσει , αυτές οι τρίχες είναι που θα το "προειδοποιήσουν" να πάρει το κεφάλι του μακριά από εκεί γιατί θα χτυπήσει το μάτι του. 

Το νευρικό σύστημα των αλόγων και οι υποδοχείς τους είναι πολύ πιο ευερέθιστοι από τους δικούς μας , επομένως νιώθουν τα πάντα πολύ πιο καλά από ότι θα τα νιώθαμε εμείς (αυτό θα το εξηγήσω καλύτερα και σε άλλα θέματα) 

Συμπεραίνοντας , ότι τρίχες-βλεφαρίδες-μουστάκια έχει το άλογο στο κεφάλι του δεν τα πειράζουμε , γιατί είναι βοηθητικά αισθητήρια όργανα του αλόγου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αλογο © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair