Αγορα αλογου - Διαβάστε πριν αγοράσετε το πρώτο σας άλογο!

Αγορα αλογου

Αγορα αλογου


Έχετε αποφασίσει, λοιπόν, να προχωρήσετε στην αγορα αλογου. Δυστυχώς είναι δύσκολο να βρείτε κάποιο σχετικό κατάστημα και πολύ πιθανόν οι αγγελίες να σας μπερδεύουν. Πώς θα βρείτε, λοιπόν, το ιδανικό άλογο;

Ποια στοιχεία πρέπει να γνωρίζω πριν την αγορα αλογου; 

Η εξωτερική εμφάνιση δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός παράγοντας της επιλογής σας! Στοιχεία τα οποία πρέπει να γνωρίζετε, προκειμένου να αποφανθείτε για το κατά πόσο μπορείτε να το προμηθευτείτε είναι τα εξής : 
  • Η ηλικία του αλόγου 
  • Η μέχρι σήμερα χρήση του 
  • Η εμπερία και η εκπαίδευσή του 
  • Η φυσική του κατάσταση και σωματική υγεία 
  • Τυχόν κακές συνήθειές του 
  • Φοβίες που πιθανόν έχει το άλογο

Παρατηρείστε πώς του συμπεριφέρεται ο διοκτήτης του. Ζητείστε να το δείτε κουρεμένο και καθαρό. Αν σας αρέσουν τα όσα μάθατε και βλέπετε, ζητήστε από τον ιδιοκτήτη του να το ιππεύσει ή κάντε το εσείς ο ίδιος. Καλό είναι, τέλος, να πάρετε και μια δεύτερη γνώμη από κάποιο πιο έμπειρο από εσάς, γνωστοποιώντας του όλες τις προαναφερθείσες πληροφορίες ή ακόμα και δείχνοντας το άλογο στον ίδιο.

Ποια πρέπει να είναι η ηλικία του αλόγου;
http://alogo4you.blogspot.gr/2015/01/blog-post_70.html

Πρέπει να λάβω υπόψη μου τυχόν προβλήματα υγείας του αλόγου; 

Προφανώς, η ιδανική περίπτωση προμήθειας ενός νέου αλόγου είναι να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και σωματική υγεία. Παρολαυτά, αρκετά άλογα εμφανίζουν ελαφρά προβλήματα υγείας. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε; Εξαρτάται από το τι ζητάτε από το άλογό σας. Αρκετά άλογα έχουν αποσυρθεί μετά από χρόνια συμμετοχής σε ανταγωνιστικά αθλήματα, παρουσιάζοντας μικρά προβλήματα στη σωματική τους υγεία που τα αποτρέπουν από το να αγωνίζονται. 

Παρολαυτά, η απλή, ελαφριάς μορφής ιππασία πιθανόν να μην επηρεάζεται από τα προβλήματα αυτά. Εφόσον είστε διατεθειμένος να λάβετε υπόψη σας τις τυχόν επιπλέον ανάγκες που θα έχει στην φροντίδα του ένα τέτοιο άλογο, μη διστάσετε : ο αρχάριος αναβάτης έχει πολλά να μάθει από το άλογο αυτό, με αντάλλαγμα λίγη παραπάνω φροντίδα. Απλά, φροντίστε να διενεργήσετε μια πλήρη ιατρική εξέταση στο άλογο πριν το προμηθευτείτε, ώστε να γνωρίζετε τι έχετε να αντιμετωπίσετε. ενδεχομένως και μια ελαφριά, τακτική άσκηση να αρκεί ώστε το άλογο να σας είναι ευχάριστο και χρήσιμο. Προφανώς, βέβαια, δε θα θέλατε να ιππεύετε ένα άλογο με κάποιο χρόνιο πρόβλημα που το ταλαιπωρεί με πόνους, κάτι που θα ήταν κατ’ αρχήν άδικο για το ίδιο το άλογο!

Ποιες είναι οι καλύτερες ράτσες για έναν αρχάριο αναβάτη; 

Κάποιες ράτσες είναι εν γένει προτιμότερες από άλλες. Παρολαυτά, για έναν αρχάριο αναβάτη υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις. Οι ίπποι τετάρτου αποτελούν εξαιρετικά άλογα για αρχάριους λόγω του ήπιου ταμπεραμέντου τους, αν και κάποιοια ενδεχομένως να αποδειχθούν σχετικά “ζωηρά” και ενεργητικά για έναν νέο αναβάτη. Οι αραβικοί ίπποι είναι αρκετά ζωηροί αλλά άξιοι εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει, λοιπόν, “αυστηρή” επιλογή για έναν αρχάριο αναβάτη. Μεγαλύτερη σημασία στο άλογο έχει το προσωπικό του ταμπεραμέντο αλλά και η εκπαίδευσή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αλογο © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair